5 Scandichoteller, 4 Thonhoteller og Britannia i frokostfinale

Scandic med fem av ti finalister i kåringen Twinings Best Breakfast

Av 400 hoteller som har konkurrert i 19 fylkesfinaler, er halvparten av de beste hotellene i finalen fra Scandic. Fire kommer fra Thon og den siste, men kanskje jokeren, er Britannia.

Scandic har ledet an i flere år

I en tøff konkurranse med et meget høyt nivå på frokosten er vi veldig stolte over å ha hele fem finalister med i årets finale. Vi har som mål å være best på frokost, og det er da ekstra hyggelig at vår innsats premieres. Våre ansatte legger ned mye arbeid og ressurser, og har et stort fokus på å gi våre gjester den beste starten på dagen. At dette gir oss fem finalister er en fantastisk anerkjennelse til våre medarbeidere, sier Helene Skjenneberg, direktør for mat og drikke i Scandic.

Direktør for mat og drikke i Scandic Helene Skjenneberg

Før sommeren ble årets fylkesvinnere annonsert, og Scandic-hoteller ble da kåret til å ha den beste frokosten i hele 10 av 19 fylker. Nå kjemper tilsammen ti hoteller om å servere Norges beste frokost 2019. Blant disse er Scandic Nidelven, Scandic Hell, Scandic Byparken, Scandic Maritim Hotel Haugesund og Hotel Norge by Scandic.

Regjerende Norgesmester i frokost, Scandic Nidelven, har vunnet kåringen hele 12 ganger i løpet av de femten årene konkurransen har eksistert. Nå skal de gjøre alt de kan for å forsvare frokosttittelen for 13. gang. Norgesmestrene i frokost bruker gjerne lokalmat.

– Det er utrolig gøy å nok en gang å komme seg helt inn til finalen. Dette er et resultat av en fantastisk innsats fra våre ansatte som står på hver dag for å servere Norges beste hotellfrokost, sier Kjetil Vassdal, hotelldirektør på Scandic Nidelven.

En nykommer på pallen
Signaturhotellet Hotel Norge by Scandic i Bergen er en nykommer på årets liste. Etter to år med totalrenovering gjenåpnet det ikoniske hotellet i juni i fjor, og kun et år etter åpning går hotellet rett til finalen i Norges gjeveste frokostkåring. Det synes hotelldirektør Lise Solheim Haukedal er ekstra stas.

— Det er helt fantastisk at vi utmerker oss i denne kåringen etter så kort tid! Jeg er utrolig stolt over teamet på hotellet. Vi ønsker å gi våre gjester en god start på dagen med de beste råvarer og smaker Norge og Vestlandet har å by på, og vi har et sterkt fokus på lokal mat og hjemmelagede produkter på frokostbufféen vår, sier Haukedal.

Kjøkkensjef på Hotel Norge, Tore Espenes, er svært glad for å være med å kjempe om tittelen Norges beste frokost, og kan avsløre at gjestene kan forvente flere spennende frokostretter på menyen utover høsten.

– I høst kan vi friste med flere smakfulle produkter på vår frokostbuffé, som for eksempel hjemmelaget yoghurt og ulike syltetøy. I løpet av neste uke får vi blant annet inn ferske aprikoser fra Hardanger som skal bli til aprikossyltetøy. Det håper vi faller i smak hos gjestene.

Scandic arbeider kontinuerlig med å videreutvikle frokosten for å kunne tilby gjestene den beste starten på dagen. Tidligere i år lanserte hotellkjeden blant annet en utvidet satsning på veganske og grønne alternativer sine frokostbufféer rundt om i landet. Hotellkjeden har også introdusert en rekke tiltak for å bli mer bærekraftig.

– Skal man nå til topps i en kåring som dette kreves hard innsats, nytenkning og høy kvalitet. Derfor jobber vi hele tiden med å videreutvikle og forbedre tilbudet til gjestene våre. Nå ser vi frem til den store finalen i oktober, og skal selvfølgelig gjøre alt vi kan for å ta hjem tittelen Norges beste hotellfrokost nok en gang, sier Skjenneberg.

Om Twinings Best Breakfast
Twinings Best Breakfast regnes som uoffisielt NM i hotellfrokost. Konkurransen arrangeres årlig av Haugen-Gruppen som vurderer frokoster ved mer enn 400 hoteller over hele landet. Deretter kåres én vinner i hvert fylke, før man kårer vinneren av Norges beste frokost i oktober. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut ifra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet. Twinings Best Breakfast arrangeres i år for 15. året på rad.

Dette er finalistene i Norges beste frokost 2019:

  • Scandic Nidelven, Trondheim
  • Scandic Hell, Stjørdal
  • Scandic Byparken, Bergen
  • Hotel Norge by Scandic, Bergen
  • Scandic Maritim Hotel, Haugesund
  • Thon Hotel Stavanger
  • Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo
  • Thon Hotel Lofoten, Svolvær
  • Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen
  • Britannia Hotel, Trondheim