Britannia Hotel serverer lokalmat fra Trøndelag

Hotelldirektør for Britannia Hotel, Mikael Forselius. Foto: Tove Østby

Tidligere i vår åpnet Britannia Hotel i Trondheim etter å ha vært stengt for omfattende totalrenovering. Hotelldirektør for nye Britannia er Mikael Forselius, som tidligere var hotelldirektør ved Røros Hotel. Forselius jobbet mye med lokalmat mens han bodde i lokalmathovedstaden Røros, nå serverer han lokalmat fra hele Trøndelag til sine gjester på Britannia Hotel.

Oppstarten

Britannia Hotel har hatt en bra oppstart. Alle restaurantene er veldig populære. I følge hotelldirektør Mikael Forselius har hotellet fått enormt gode tilbakemeldinger. Flaggskipet Speilsalen fikk topp score i Adresseavisen.

-Kan ikke få det bedre. Terningkast 6 og bra på alt. Det har vært en enormt god start. Når det gjelder mat, drikke og service så har det fungert strøkent. Så er det som det alltid er i nystart, og et så komplisert hus som vi er her med 22 000 kvadratmeter, er det alltid tekniske utfordringer. Så vi har slitt litt med teknisk, men hver dag luket ut en ny utfordring. Det begynner å bli riktig bra, sier hotelldirektøren.

Restauranter

Britannia Hotel har 6 spennende restauranter. Her forteller hotelldirektør, Mikael Forselius om de ulike restaurantene.

Hotelldirektør for Britannia Hotel, Mikael Forselius.

I vinkjelleren er det vinbar. Jonathan Grill har spesial-importerte japanske bordgriller. Der har gjestene mulighet til selv grille og nyte både tørrmodnet kjøtt, fugl, fisk, skalldyr og grønnsaker. Britannia Bar som serverer klassikerne til perfeksjon og signaturcocktails som reflekterer Trondheim og Britannias historie. Palmehaven som er huset storstue. En institusjon i Trondheim, for både kulinariske og kulturelle evenement. Gourmet restauranten Speilsalen serverer 6 og 10 retters hver kveld. Restauranten er full hver kveld. Brasseriet er hotelldirektørens hjertebarn. Brasserie er inspirert av de aller beste brasserier i Paris og Lyon, med en liten amerikansk twist. Her kan man komme drop-in til en uformell plass med høyt tempo, god mat og trivelig stemning fra morgen til kveld.

Vinkjeller

Britannia har en enorm vinkjeller. Alle vinene som er på kartet i hotellets restauranter er utstilt i vin-displayer, som er temperatur og fuktighets styrt slik at det er akkurat samme samme klima som i en vinkjeller. I vinkjelleren kan hotellets gjester gå når de ønsker det hele døgnet, se på etiketter og se på vinene som hotellet har. På kveldstid er det mulighet til å sitte i vinkjelleren og ta et glass vin sammen med bl.a. ost og skinke. I vinkjelleren er det nesten 15000 flasker vin fordelt på 2800 ulike produsenter.

Lokalmat

Britannia Hotel har veldig mye lokalmat, det er nesten bare lokalmat på huset. Mikael har en stor forkjærlighet til Rørosregionen og har en del lokalmat fra området. Hotellet har kjøtt fra Røroskjøtt, egg fra Galåvolden Gård og Rørosmeieriet leverer det meste av meierivarer. I tillegg leverer et knippe andre produsenter fra Rørosmat varer til Britannia.

Britanna Hotel har lokalmat fra Trøndelag. Bl.a. ostprodukter fra Inderøy, hotellet bruker mye Gangstad mat. Det brukes en del lokalmat fra Rinndalen, og veldig mye fra Hitra, Frøya og Fosen. Bl.a. kamskjell fra Hitra, krabbe og fersk fisk. Hver dag får hotellet fersk sjøkreps som er 1,5 time gammel.

-Lokalmat er basen i hele produksjonen vår på kjøkkenet. Den er viktig for meg, den har fulgt med alle år jeg har bodd i Norge. Det slipper jeg ikke. På Røros var det bare Røros, nå tar vi i bruk hele Trøndelag, sier Forselius.

I restauranten Jonathan Grill er det et tørrmodningsskap som er fylt opp med kjøtt fra Rørosområdet.


Mikael synes at det er helt fantastisk å være sjef for Britannia Hotel.

-I min bransje, altså i hotell- og restaurant så finnes det ingen tilsvarende i Norden. Du kommer ikke lenger, det finnes ingen jobb som er så prestisje som den jeg har nå, i Norden. Det er jeg 100% siker på. Jeg kan ikke ha det bedre. Det her er toppen. Nå er det bare å jobbe hardt for å oppnå mål og bevise at vi klarer å levere Norges beste hotell. Klare å få Michelin-stjernen og oppnå de mål som vi har vært så tydelige med at vi skal oppnå, sier Mikael Forselius.

Historien:
1870 Britannia åpner dørene.
1888 Hotellets første murbygg, Vestfløyen, blir oppført.
1895 Oppføring av Østfløyen blir påbegynt.
1897 Hjørnet (Britannia Café) åpner 17. mai.
1918 Palmehaven åpner, tegnet av arkitekt Fritz Martin Bachke.
1924 Hotellet går konkurs, og tas over av Kristoffer N. Stensrud. Hotellet blir i familien Stensruds eie fram til 1985.
1953 Trehusbebyggelsen i Apotekerveita 10 brenner. Bebyggelsen på nr. 10 og 12 blir overtent.
1954 Nybygg i Apotekerveita står ferdig.
2015 E.C. Dahls Eiendom tar over eierskapet til Britannia. Planer for renovering blir lagt.
2019 Gjenåpning av hotellet.

Jonathan Grill. Foto: Tove Østby
Jonathan Grill. Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Vinkjelleren. Foto: Tove Østby