Årets Godbit har hete, sterke og fermenterte kandidater

Den første helnorske akevitten kan bli årets godbit  Foto: Jarle Hagen

Det Norske Måltid har i 2018 gjennomført fem delfinaler og en finalejuryering. Ut fra det er  36 finalister fordelt på 12 kategorier plukket ut. Finalen går av stabelen i Stavanger 11. januar 2019. I kategorien Årets godbit finner vi tre spennende kandidater. Vinneren kåres under finalen på Clarion Hotel Energy. Les mer her.

Midsummer Hot Sauce

Midsummer Hot Sauce er en småskala håndverksbedrift fra Stavanger. Fabrikken ligger under broen i Badedammen (Stavanger Øst). Her langtidsfermenteres chilien som dyrkes på Jæren, i minimum 9 måneder før den blandes og tappes. Midsummer har siden 2016 opparbeidet seg en sterk merkevare gjennom kvalitet, nyskapning og samarbeid med andre håndverksprodusenter. MER INFOKONTAKT

Midsummer Hot Sauce / Alex Bouché (Foto: Sami Hasselberg)Rogaland

Den Gyldne Aquavit

Første heilnorske akevitt. Destillatet kommer kun fra krydrer og urter som er høstet langs «Den Gyldne Omvei» i Inderøy. Inderøykarve, kvann, mjødurt, løvetann og granskudd. Søtet med Inderøyhonning. MER INFOKONTAKTUTSALGSSTEDER

Berg Gård, Inderøy Brenneri / Svein Berfjord (Foto: Jarle Hagen)Trøndelag 

Råstad Kombucha Bringebær

Vi er Råstad Foods. Vi er fra Vestfold og lager forfriskende god Kombucha som kan gjøre kroppen godt. Råstad Kombucha Bringebær er navnet på den fermenterte teen som produseres av Råstad Foods AS. Råstad Foods AS ble stiftet i 2016. På Råstad Kombucha bryggeri gjøres alt for hånd, altså ekte håndverk. Bringebær Kombucha er fruktelig god med friske rene bringebær, og breddfull av det beste i livet. «Vårt mål er å inspirere til en sunnere livsstil gjennom fermentert frisk drikke.» Vi tilsetter kun rene ferske bær i vår bringebær kombucha, og har brukt lang tid til å finne frem til smaker som vi selv synes er så gode at de gjør oss i godt humør. MER INFOKONTAKTUTSALGSSTEDER

Kilde og foto: Det Norske måltid

Råstad Foods / Heidi Råstad Vestfold