Årets Kjøtt blir enten lam, gris eller kylling

Lammebog fra Svartfjes, økologisk kylling og skogsgris konkurreer om tittelen Årets Kjøtt 2018. Foto: Det Norske Måltid

Det Norske Måltid har i 2018 gjennomført fem delfinaler og en finalejuryering. Ut fra det er  36 finalister fordelt på 12 kategorier plukket ut. En av de siste kategoriene som det skal kåres en vinner i på fredag, er Årets Kjøtt. Etter at en dyktig fagjury smakte seg da frem til årets 12 kategorivinnere i Bergen i fjor høst under Oste-VM, står valget mellom skogsgris, økologisk kylling og lammebog fra rasen svartfjes.  Vinneren kåres under finalen på Clarion Hotel Energy i Stavanger fredag 11. januar 2019. Les mer om Det Norske Måltid her.

Nakke av skogsgris

Nakke av skogsgris fra Klostergarden er kortreist kjøtt fra området i nærheten av Utstein Kloster, Norges eneste bevarte middelalderkloster. Det som gjør akkurat disse frittgående grisene unike er at du kan være helt sikker på stedsopprinnelsen; de vandrer rundt i skogen på Utstein og spiser bær, sopp, røtter og det de ellers finner. I tillegg til ordinært fôr får de også overskuddsgrønnsaker og -frukt fra en av dagligvarebutikkene lokalt – det gjør noe med smaken og marmoreringen av kjøttet, samtidig er det bærekraftig. #framatsvinntilmatsvin MER INFOKONTAKT

Klostergarden / Inger Lise Rettedal og Anders Schanche Rettedal – Rogaland

Kylling heil

Homlagarden ligger idyllisk til i Hardanger og er Norges største produsent av økologisk fjørfe. Gården har som første og eneste produsent i Norge etablert egne økologiske foreldredyr. Her lever kyllinghaner og høner harmonisk sammen, og hønene blir naturlig befruktet. Med egne økologiske foreldredyr kunne vi velge oss en rase som er spesielt avlet frem til Homlagarden sitt høye krav til dyreveldferd, men ikke minst smak og konsistens!  MER INFOKONTAKTUTSALGSSTEDER

Økodrift Homlagarden / Bjørn Brynjolf Pederesen, Els Geelen, Brynjolf Sæhle Pedersen – Hordaland

Svartfjes lammebog

Svartfjes er den største sauerasen i Skottland på grunn av flere gode egenskaper. Svartfjes er fantastisk til å utnytte lynghei og andre hardføre beiteområder som vi har mye av i Norge. Rasen gir også veldig bra marmorering som er vanskelig å få til på lammekjøtt. Vi i Nyyyt håndplukker alle lam vi leverer til restauranter og ferskvaredisker. MER INFOKONTAKTUTSALGSSTEDER

Nyyyt / Kjell Ivar Ueland, Georg-Fredrik Ueland (Foto: Jacobs.no/Hans Fr. Asbjørnsen)Rogaland

Kilde og foto: Det Norske Måltid