Eplejuicen er klar tidlig i år

Eplene er tidlig klare i Hardanger etter solrik sommer Foto: NTB Info

Eplene fra Hardanger blir nå høstet inn og presset til de edle dråpene med Eplejuice frå Hardanger, heter det i en pressemelding fra NTB Info. I dag er årets sesong godkjent, den 18. sesongen på rad!

Eplejuicen er ekstra tidlig ute i år, noe som skyldes den varme sommeren. Naturen rår over eplene, og når sommeren er solrik betyr det at juicen blir tilgjengelig noe tidligere enn normalt.

– Smaken på Sunniva Eplejuice frå Hardanger vil variere etter hvilke eplesorter som brukes, men den kjennetegnes alltid av en frisk og naturlig eplesmak, sier Anne Sissel Lillemork, merkeutvikler for Sunniva Eplejuice frå Hardanger.

Eplejuice fra Hardanger
Foto: NTB Info

I hovedsak brukes Gravenstein, Summerred, Aroma og Discovery og sammensetningen vil variere med sesongen. Hemmeligheten ligger i råvarene. Alle eplene kan spores tilbake til den enkelte dyrkeren. Bare godt modne epler går gjennom nåløyet, skadede eller umodne epler godtas ikke til pressingen.

Hardangerfjorden er en nasjonalskatt som vi er ekstra stolte av. Det er denne eplejuice også. Friske og smaksrike epler som er både dyrkes og presset i Hardanger, gir en smak som er like enestående som naturen rundt de frodige eplehagene våre. Med røtter helt tilbake til 1700-tallet er juiceproduksjonen her så unike at eplejuicen vår har blitt tildelt både spesialitet-merket og beskytte geografisk nemning. Dette er smaken av høst i Hardanger, heter det i pressemeldingen.

Eplejuicen fra Hardanger er en av produktene med Spesialitetsmerket fra Matmerk. Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser deg veien til god lokal mat og lokalt drikke.