Finalistene i Årets det grønne foredlet byr på fruktige dråper

Spennede dråper fra Dyre Gård / Anne-Lene og Hans Olav Bjerketvedt - Østfold

Det Norske Måltid går av stabelen i Stavanger 11. januar 2019. På Årets det grønne foredlet er det tre finalister på flaske.

Årets sider, Årets sjømat – foredlet og Årets det grønne – naturell (sommer) ble plukket ut i Stavanger under Gladmatfestivalen i juli. Årets kjøtt – foredlet, Årets ost og Årets meieriprodukt – foredlet, ble plukket ut under Matstreif i Oslo i september. Årets bakst og Årets det grønne – foredlet, ble valgt under Dyrskun i Seljord september. Årets sjømat – naturell (tidligere Årets sjømat oppdrett og Årets sjømat villfanget), Årets godbit og Årets det grønne – naturell (høst) ble tatt ut under SMAK Nordnorsk Matfestival i Tromsø i september, og Årets kjøtt og Årets øl ble plukket ut i Trondheim i september. Disse gikk alle til finalejuryering som fant sted i Bergen den 1. november, i forbindelse med at VM i ost ble arrangert i byen. En dyktig fagjury smakte seg da frem til årets 12 kategorivinnere.  Og vinneren kåres under finalen på Clarion Hotel Energy i Stavanger fredag 11. januar 2019. Les mer her.

Årgang Askim Summerred

Vår premium serie med eplemoster som er utviklet med tanke på å bli det beste alkoholfrie alternativ til god mat. Hvert år gir nye varianter av Årgang Askim nye smaksopplevelser. Hver Årgang er forskjellig akkurat som hver sommer er det. Vi presser eplene rett etter høsting og filtrerer saften for å få den klare og gylne fargen. Årgang Askim Summerred har en balansert syre med delikat og søtladet smak. MER INFO

Askim Frukt- og Bærpresseri AS / Astrid Lier Rømuld Østfold

Økologisk Holsteiner Cox Gårdspresset Eple

Produksjonen for 2018 svarte til forventningene selv med en tørr sommer. Biene gjorde sin del igjen og med et svært varmt sommervær har sol og vanning sørget for en svært god fruktmodning. MER INFO

Dyre Gård / Anne-Lene og Hans Olav Bjerketvedt – Østfold

Stikkelsbær drikkeklar

I en solrik åker som speiler seg i Tyrifjorden vokser våre grønne stikkelsbær. De har en helt egen frisk smak. Vår stikkelsbærdrikk er drikkeklar, men om du ønsker litt bobler i den kan du tilsette en dæsj selv! MER INFO

Røyse Frukt- og Bærpresseri / Ingvild Collet-Hanssen, Cecilie Bjørnebye Jensen, Anders Ullern -Buskerud

Kilde og foto: Det Norske Måltid