Har vi glemt hvor maten kommer fra?

Siri Frost har laget Mat Slam Foto: Matprat

Er det ikke rart at vi ikke tenker etter hvor maten vår kommer fra, og hva som kreves for å lage den? Med sin nyeste film vil MatPrat vise at norsk kjøttproduksjon er bærekraftig, og nødvendig for at vi skal kunne utnytte matressursene våre her i Norge.

Sofie Frost, skuespilleren som introduserte nordmenn for den moderne kunstformen slampoesi, har satt sitt preg på viktige budskap om matproduksjon og bærekraft, og er hovedpersonen i opplysningskontorets nye film.

– I dag er matproduksjon fjernt for de fleste av oss, og vi tenker ikke så mye over hva som ligger bak det vi ser i butikken. Vi tar det som en selvfølge at det er mat i butikkhyllene, men norsk matproduksjon er ingen selvfølge, sier Dag Henning Reksnes, direktør i MatPrat.

Opplysningskontoret for egg og kjøtt er best kjent som MatPrat, og har i mange år vært kjent som Norges ledende mat- og oppskriftsside på nett, og som har gitt nordmenn god matinspirasjon. Men tidene har forandret seg og en undersøkelse utført av Opinion Consumer Stories 2018 viser at nordmenn reflekterer i større grad over sine matvalg enn tidligere.

– Norske forbrukere stiller spørsmål om norsk mat, og ønsker å vite hvordan maten er produsert og med hvilke avtrykk og konsekvenser. Vi er derfor opptatt av å få frem informasjon og fakta om viktige samfunnstemaer som ernæring, dyrevelferd og bærekraft når vi kommuniserer med forbrukerne, avslutter Reksnes.