Hardanger tar ikke uventet storeslem i klassen Årets Sider

En av de tre kandidatene fra Hordaland går helt til topps i Årets sider. På bildet Nils Lekve fra Hardanger Saft- og Siderfabrikk

Det Norske Måltid kåringen av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge, og har som formål å synliggjøre bredden av landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert. De ønsker å bidra til at nye produkter og råvarer får mulighet til vekst, slik at flere forbrukere blir bevisst norsk matkvalitet og mangfold.  Det Norske Måltid er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling, og har siden starten i 2008, bidratt til å posisjonere norsk mat og er et viktig matfaglig prosjekt med en klar nasjonal profil. Finalen går i Stavanger førstkommende fredag, og i klassen for Årets Sider finner vi ikke uventet tre  finalister fra Hordaland. Her er kandidatene;

Edel Is-Sider

Edel Is-Sider er en dessertsider fra Hardanger, laget av ferskpressede Hardangerepler. Edel Is-Sider har en konsentrert og ren smak av eple med en behagelig sødme, samtidig som den er frisk og syrlig. MER INFOKONTAKT 

Åkre Gård / Gjermund og Arita Åkre – Hordaland

Alde Sider

Tørr og perlende eplesider fra Bleie gard. Dyrket, presset og tappet av Olav Bleie. MER INFOKONTAKT

Alde / Olav Bleie (Foto: Pernille Sommer)Hordaland
Hardanger Dronningsider

Hardanger Dronningsider er Hardanger sitt svar på champagne. Mye bobler, tørr og smak av eple fra Hardanger. Laget av 4 sorter eple: Gravenstein, Summerred, Aroma og Discovery. MER INFOKONTAKT

Hardanger Saft- og Siderfabrikk / Nils Lekve – Hordaland