Klippfiskburger til å bli glad av i Molde

Man blir glad når man fpr en Klippfiskburger med regionens klippfisk til lunsj Foto: Hilde Bergebakken

Desember er ofte slaps. Det var det denne dagen i Molde. I rosenes by var det ikke roser, men rimelig stri vind, og snøslaps – tiden var inne for å finne en lunsjrestaurant med noe lokalt på menyen.

Etter å tatt ett overblikk i hovedgata falt valget på RØD. Lokalet er innbydende og betjeningen er smilende. Den første bekreftelsen på at valg av sted var rett, fikk Lokalmatnytt da ba om koden til det åpne nettet; – godmatimolde smilte servitøren.

God mat i Molde

Etter å ha skumma menyen falt valget på Klippfiskburger som består av gratinert klippfisk, med løkringer, bacon med sprøstekt løk og bbq saus og søtpotetchips. Mange lokale øl på menyen fristet, men iogmed at det var lunsjtid ble det farris.

En stor klippfisk loin i midten av burgeren, som skiver seg behørig Foto: Hilde Bergebakken

Burgeren som kom var til å bli glad av. Midt i hamburgeren lå et kjøttfullt loinstykke av klippfisk, som skivet seg høvelig. Akkurat så stort og raust som man trenger på en slapsete vinterdag i desember. Tilbehøret som ikke var lokalt, smakte også, og brødet var nybakt, luftig og smakfullt.  Med julegata lysende utenfor kunne man kose seg med en god og enkel lunsj i Molde av klippfisk produsert på nordvestlandet. Det er ikke all verden som skal til før man syns man har opplevd noe som er unikt med landsdelen man besøker.

Klippfisk fra Møre og Romsdal

Klippfisk er lokalmat fra Norge selger godt i utlandet. De beste og dyreste midtstykkene går gjerne først. Mange steder finnes ikke lokale mat tilbud tilgjengelig på restaurant, men man glemmer å ta inn de lokale råvaren på restaurantene hjemme. Derfor er det ekstra hyggelig å finne lokale matvarer når man skal ha et kjapt måltid. Og ingenting er som å få en god klippfiskrett når man besøker Møre og Romsdal. Da blir man glad!

Klippfisk fra Romsdal er ettertraktet. Foto: Hilde Bergebakken

Haakon Arthur Pedersen, Maren Sofie Selven og Ann Helen Strømsnes fra bedriften Olga Godø as på Terra Madre Salone del Gusto i Italia.