Lær å bli selvforsynt med grønnsaker på en eneboligtomt

Maria Berg Hestad vil i Malvik Hagelags arrangement på Stjørdal fortelle om hvordan du kan bli sjølforsynt på grønnsaker Foto: Maria Berg Hestads web-side

Maria Berg Hestads og Stjørdal hagelag inviterer til møte 28. februar der du kan lære å bli selvforsynt med grønnsaker på eneboligtomt. Så om du drømmer om å dyrke alle grønnsakene familien din trenger, er dette en mulighet til å lære hvordan. Arrangementet er tilgjengelig via facebook-siden til Stjørdal Hagelag og foregår i Lokstallen på Stjørdal.

Maria er trebarnsmor, jobber som sivilingeniør og er fast spaltist i Norges størst hageblad, Norsk Hagetidend. På fritiden dyrker hun alle grønnsakene familien på fem har behov for i store deler av året. I dette foredraget forteller hun hvordan hun tenker for å kunne klemme ut maks avling over lang tid fra den 300 kvadratmeter store kjøkkenhagen, hva er de enkleste grødene å bli selvforsynt på og hvordan familien spiser. Det blir også en bolk om hvordan hun skaper en mest mulig bærekraftig kjøkkenhage, basert på lokale ressurser, samtidig som det sparer både tid og penger.

Websiden til Maria Berg Hestad inspirerer til hvordan man kan utnytte de arealene man har til rådighet.

2017-10-06 18.45.27.jpg
Maria Berg Hestads hage – bildet fra hennes hjemmeside