Lag din egen rødkål

Lag din egen rødkål Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt
Lag din egen rødkål til julematen. Rødkål passer godt til ribbe, medisterkaker og alle slags pølser. Du kan godt servere rødkål til røkt svineknoke eller også som tilbehør til en hamburger med god sennep. Rødkål kan også fryses dersom du ikke spiser opp alt, og er lett å ta opp som tilbehør til en middag midt i uka om det måtte passe.

INGREDIENSER til 4 porsjoner

  • 750 gram rødkål
  • 2 stk eple (kan sløyfes) velg gjerne litt syrlige epler
  • 1 ts salt
  •  dl kjøttkraft eller vann
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
  • 2 ts malt allehånde

Fremgangsmåte

 

  • Snitt kålen fint. Skjær epler i båter. Legg rødkål og epler lagvis med krydder i en kjele. Tilsett kraften (evt. vann) og eddik. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom så kålen ikke svir seg i bunnen. Smak til.

    Ekstragodt er om du rører inn litt ribbefett i rødkålen før servering. Smak også gjerne til med et par spiseskjeer solbærsirup. Litt rosiner eller tørket fiken i strimler (3-4 ss) i siste kokeminutt gir en raffinert smak.

    Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Se flere gode tips og ideer på www.frukt.no