Lag et mathjerte på Valentinsdagen

Matkonsulent Toril Gulbrandsen ved opplysningskontoret for frukt og grønt viser hvordan du selv enkelt kan lage sunne saftiser og sorbeter. Dette er jordbærsorbet. Foto: Simen Grytøyr

Torsdag 14. februar er Valentinsdagen. En fin anledning til å vise at man setter pris på hverandre. En liten lapp eller en melding i løpet av dagen kan være nok til at hverdagen blir litt hyggeligere. Dersom du ikke er noen stor poet, finnes det andre måter å gi hverandre små oppmerksomheter på.

– Hva med å oppgradere salaten men noen hjerter? spør Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Piff opp hverdagen med feiring av kjærligheten

Hjertene lager du enkelt av melon, agurk eller andre grønnsaker.

Valentine-kort Tradisjonen med kort går svært langt tilbake i historien. I 1537 erklærte Kong Henry den åttende at 14. februar skulle være en offentlig feiring av Saint Valentine’s Day. Romantiske dikt og vers var populært allerede langt tilbake i middelalderen. Friere sang eller leste opp sine «valentines», og det sies at man begynte med skriftlige Valentine-kort rundt år 1400. Det eldste Valentine-kortet som er funnet er visstnok fra begynnelsen av år 1400, og skal befinne seg på British Museum i London.

De beste kjærlighetsrettene til Valentinsdagen:

Hre finner du oppskrifter til gode kjærlighetsretter på frukt.no;

Salat med hjerter

Epleroser

Roser laget av epleskiver, butterdeig og litt vaniljekrem

Har du ikke tid eller lyst til å lage noe spesielt? Gå på jakt i frukt- og grøntavdelingen i butikken etter litchi, så kan dere nyte denne kjærlighetsfrukten sammen. Ellers er jordbær dyppet i smeltet sjokolade en kjærlighetserklæring i seg selv – prøv da vel.

God feiring!