Lokalmatnytt runder 10 000 lesere

Redaktør og eier Hilde Bergebakken på pressekonferansen ved oppstart 3.september Foto: Tore Østby

Denne uke passerte Lokalmatnytt 10 000 unike lesere, to og en halv måned siden oppstarten. Allerede etter første måned var responsen bra, og den gode utviklingen fortsetter. Den nystartede nettavisen har hatt matglade reportasjer fra store deler av landet, som ser ut til å bli godt mottatt.

Leserne leser rundt 3 artikler i snitt (2,86), noe som betyr at de bruker mye tid på nettsiden til Lokalmatnytt. Artiklene som har engasjert flest er historier rundt mat, matopplevelser, oste-VM og intervjuer med matentusiaster, i tillegg til nyheter.

Lokalmatnytt er glade for at vi mottar mange tips om gode saker, og prøver å følge opp de alle fleste. Etterhvert som avisen vokser er intensjonen å bruke flere redaksjonelle krefter, slik at vi kan dekke ennå flere saker enn i dag, sier redaktør Hilde Bergebakken.

Sosiale media, nyhetsbrev og søkefelt

Lokalmatnytt er så langt på Facebook og Instagram, – og registerer et stort engasjement spesielt på Instagram fra matglade lesere. Vi vurderer å starte med jevnlige nyhetsbrev eller oppsummeringer til våre lesere, og mottar gjerne synspunkter på om folk ønsker seg det.

Vi kan også anbefale deg å bruke søkefeltet på Lokalmatnytt. Det er enkelt å få opp alle artikler på for eksempel ost, eller meieri, kjøtt, fisk, miljø, vegetar eller student – avhengig av hvilket tema du er mest interessert i. Reportasjene av matopplevelser er godt besøkt.

Ujålete avis som vil inspirere til økt matglede

Da vi startet var intensjonen å være en ujålete og raus nettavis som skal være venn med alle mat- og reiselivsmiljøer. Lokalmatnytt ønsker å omtale utvikling, produkter, historier og nyheter fra alle matentusiaster i landet, slik at veien fra matmiljøene til forbruker blir kortere.

Fortsatt god lesning – vi jobber videre for å fortelle de gode historiene!

Lokalmat øker i hele landet – de gode historiene bak produktene gir oss forbrukere merverdi.   Foto: Matmerk