Michelinstjerner og Sustainability Award til Trondheim

Credo Restaurant fikk både Michelinstjerne og bærekraftprisen Foto: Jens Storli (fra salen)

Matbyen Trondheim har høstet sine to første Michelinstjerner. Både Fagn og Credo fikk sin første Michelinstjerne hver ved utnevnelsen som fant sted på Musikhuset i Aarhus i Danmark i dag.

Heidi Bjerkan på Credo Restaurant ble i tillegg tildelt Michelin Nordic Guide sin bærekraftpris Sustainable Award for 2019. Heidi er Norges første kvinnelige Michelinsjef, og har bidratt til å sette matbyen Trondheim ettertrykkelig på kartet. Den arbeidsomme og kreative dama som ble Trøndelags kulturpersonlighet har satt spor etter seg i arbeidet med kokekunst i Trøndelag.

Fagn som drives av Jonas Nåvik holder til i Credos gamle lokaler, og bidro også til stjernedrysset i Trondheim.

Credo og Fagn fikk hver sin stjerne der 64 restauranter fikk fordelt totalt 80 høythengende stjerner i Michelinguidens nordiske seremoni i Århus.

-Dette er en utrolig herlig anerkjennelse å få. Det er mye hardt arbeid som ligger bak både fra de som jobber i restauranten, men også fra alle de leverandørene som leverer så fantastiske råvarer fra hav og jord. Restauranten er ikke bare et spisested, men et forsøk på en sirkulær økonomi når det kommer til råvarer og ressurser, sier Bjerkan.

Fagn fikk tildelt en av Trondheims to første Michelinstjerner Foto: Tanja Holmen

Tilstede ved utdelingen var en delgasjon fra Trondheim med Tanja Holmen, Jens Storli, Tore O. Sandvik, Bård Eidet, Roar Hildonen og Lasse Berre. Lokalmatnytt fikk reiselivsdirektøren i tale;

Betyr enormt mye for Trondheim

-Dette betyr fantastisk mye for begge vinnerne, deres stab og støttespillere! For byen og regionen betyr også dette enormt mye. Det er en enorm anerkjennelse av knallhardt arbeid gjennom mange år, fantastisk kompromissløs kjøkkendrift, visjonære kjøkkensjefer og lokale råvarer i verdensklasse. Vi er en heiagjeng fra Trondheim her i kveld som er superstolte på vegne av vinnere. Dette betyr også mye for stoltheten til enhver trønder og forhåpentligvis gir denne anerkjennelsen flere unge til å velge kokke og servitøryrkene. Vi vet at Michelinstjerner har enorme ringvirkninger på så mange måter. Og for byen som reiselivsdestinasjon er dette også helt fantastisk! Det vil bidra til å øke besøket til byen og regionen. #homeofnordicflavours. Nå er vi endelig på det internasjonale gastronomikartet! – sier reiselivsdirektør i Visit Trondheim Tanja Holmen

Relatert bilde
Reiselivsdirektør i Visit Trondheim: Tanja Holmen