Midt i Matfatet vokser seg ut av Vikingeskipet – blir tverrkommunal

Grønnsaker som dyrkes på andelsgårder på Hadeland blir blant annet å finne på Mist i Matfatet Foto: Fylkesmannen i Oppland

Mat og landbruksfestivalen som tidligere var kun i Vikingskipet går av stabelen 20. – 22. september i år.

På bare seks år har mat- og landbruksfestivalen Midt i Matfatet vokst seg ut av Vikingskipet. Nå satser festivalen på mer fokus på bærekraftig mat- og landbruk og sprer aktiviteter over tre kommuner gjennom en hel uke.

Tre kommuner blir med

Programmet er fortsatt under utvikling og det blir foredrag og aktiviteter i Stange, Ringsaker og Hamar gjennom uka før festivalen ender opp i Vikingskipet.– Nå har Midt i Matfatet blitt en tverrkommunal festival. Det er noe som skjer i Stange, noe i Ringsaker og noe her på Hamar. Selve arrangementet i Vikingskipet vil være som man er vant til med et vell av utstillere og aktiviteter sier direktør i Hamar Olympiske Anlegg, Viggo Sundmoen. 

Nesten en hel uke

– Dette er utrolig spennende. Vi ser at næringslivet, både gründere og etablerte bedrifter har en enorm vilje og engasjement for mer fokus på «det grønne» så det er god timing for å utvide Midt i Matfatet, sier daglig leder for festivalen Bente Ekeberg Bodin.