Februar er en kjærlighetsmåned, med feiring av både valetinsdag og morsdag. Mor fortjener eksta omtanke av og til, og på søndag feirer vi morsdagen i Norge.
Mange mener mye om merkedager og deres betydning. Uansett kan det være en fin anledning til å gi hverandre litt ekstra oppmerksomhet i en hektisk hverdag.
Opplysningskontoret for frukt og grønt har noen enkle tips til hvordan et mammahjerte kan gledes.
Hva med en enkel salat med hjerte på, eller en smoothie på sengen om morgenen. Kanskje følger du opp med en eplemuffins på turen denne søndagen, og lager du i tillegg en bringebærsorbet til dessert er dagen fullkommen.
Her har du oppskriftene:
Salat med hjerter
- 200 gram blandet babysalat
- ¼ stk honningmelon
- 200 gram rødkål
- 1 stk gulrot
- 1 stk slangeagurk
- 1 stk vårløk
- kjernene fra 1 stk granateple
- 2 dl vinaigrettedressing
Vask og tørk salaten.Skjær rødkålen i tynne strimler.Skjær av skallet på melonen og fjern kjernene. Skjær melon i skiver.Skrell gulroten og skjær den i skiver på langs.Stans ut noen hjerter med en pepperkakeform eller skjær ut hjerter med frihånd.Restene av melon og gulrot skjæres i terninger og blandes i salaten sammen med rødkål og vårløk. Lag lange tynne skiver av agurken. Bruk en ostehøvel. Rull sammen.Legg salaten på et fat. Legg på hjertene og agurkruller. Dryss på granateplekjerner, og ha dressing over rett før servering.

Hvem har sagt at smoothie kun skal inneholde frukt og bær? Grønnsaker smaker kjempegodt i smoothie, og gjør det enkelt å få i seg ‘5 om dagen’. Dette er en frisk og kjempegod variant med mango og gulrot. Foto: Frukt.no
Smoothie på sengen
Ingredienser til 2 porsjoner
- 2 skive frisk ananas
- ½ stk mango
- 1 dl appelsinjuice
- 1 stk gulrot
- 6 stk isbiter
Skrell og skjær ananas, mango og gulrot i biter. Ha appelsinjuicen i smoothiemaskin/blender først – deretter ananas, mango, gulrot og isbiter.Kjør blandingen til du får en glatt smoothie. Server smoothien med en gang.

Eplemuffins
Ingredienser til 6 store muffins;
- 2 stk eple
- 2 stk egg
- 2½ dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1½ del hvetemel
- 1½ ts bakepulver
- 100 gram smeltet smør
- 1 dl hakkede valnøttkjerner
Skyll eplene, fjern kjernehusene og skjær eplene i små terninger.
Bland alle ingrediensene til muffinsrøren og fyll i muffinsformene, ikke helt fulle. Stikk eplebitene ned i røren. Stek muffinsene ved 200°C i 20-25 minutter.
Etter at muffinsene er avkjølt, kan du drysse over litt finhakkede valnøttkjerner.Denne porsjonen rekker til ca. 6 store muffins.