Norsk Revyfestival utvider med eget øl- og matmarked

En god latter blir bedre med god mat og drikke i magen. Foto: Revyfestivalen

.

Årets største nyhet fra Norsk Revyfestival er en stor satsing på mat og drikke. Et eget telt med flere mikrobryggerier og lokale matleverandører, og mange sitteplasser, skal sørge for at publikum får restituert lattermusklene på best mulig vis.

– Dette blir en attraksjon i seg selv, sier arrangementskoordinator, Sigmund Røtnes Widerberg.

Skal kåre festivalens beste brygg

Petit Agentur, som leverer utstyr til ølbrygging og holder til på Høylandet, samarbeider med festivalen om markedet. Daglig leder Ola B. Skarland sier det er stor interesse blant bryggeriene for å være med.

– Det er flere interesserte enn det er plass til, sier han, og lover stor bryggekunst til de som tar turen til Norsk Revyfestival i sommer.

Til sammen syv bryggerier skal by festivalgjestene på god drikke, og er allerede klare for festivalen: Eldhuset i Overhalla og Namdalsbryggeriet i Grong. Lørdag 13. juli får publikum være med å kåre sitt favorittbrygg. Da blir det en høytidelig kåring i det nye øl- og matteltet.

Arrangementskoordinator Sigmund synes det er stas å løfte fram lokale leverandører.

– Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle parter: både festivalen, publikummet og leverandørene kommer til å nyte godt av dette.

Les mer: Adam og Tore leder NM-finalen

Sju bryggerier blir å finne på Revyfestivalen

Foto: Eldhuset/Ina Kjellemo Skjefte

Midt i matfatet 

Det er ikke bare de øltørste som får et større tilbud på festivalen, maten utvides også med flere leverandører.

Trøndelag er landets mest spennende matregion og Norsk Revyfestival ligger midt i matfatet med tilgang til flere lokale leverandører. En av de største nyhetene er at sushien endelig kommer til Høylandet, når Mintage Sushi & Asian Dining tar turen for å servere festivalpublikummet asiatisk sjømat.

Li-VERTEN fra Lierne kommer til festivalen for tredje gang. De har velkjente retter som revybab og elgburger på menyen, men byr også på noe nytt til sultne festivalfolk.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er revybab-300x300.jpg
LiVerten serverer mat fra regionen Midt i Matfatet Foto: LiVerten

– Vi har tro på at reinspydet vårt, et grillspyd av mørbradbiff av rein med lokalt tilbehør, vil bli en snakkis på Høylandet i sommer, sier daglig leder i Li-VERTEN, Roy Inge Bergli. Han gleder seg til å besøke Norsk Revyfestival igjen.

– Som matleverandør har vi bestandig blitt veldig godt mottatt av både arrangøren, dugnadsfolket og gjestene på festivalen. Det er alltid en spesiell atmosfære og god stemning på Høylandet under revyfestivalen, sier han.

Enda er ikke alle matleverandørene bekreftet, men Ytter-Namdalen stiller allerede sterkt på markedet. Både Gjerts Gourmet og Sukanda Thaimat fra Rørvik kommer med lekre retter til årets nyskaping på Norsk Revyfestival.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er eldhuset-foto-ina-kjellmo-skjefte-300x300.jpg

Foto: Eldhuset/Ina Kjellemo Skjefte

Om Norsk Revyfestival

NM i revy på Høylandet arrangeres annethvert år. Neste mesterskap er 10.-14. juli 2019. I mellomår arrangeres det regionale revyfestivaler, hvor man kan direkte kvalifisere seg til norgesmesterskapet.

I 2018 arrangeres det ni slike festivaler rundt om i landet, der revygrupper møtes til inspirasjon og konkurranse. Hver festival er unik, men vi er et felles nettverk, «Veien til Høylandet».

Det tas ut totalt 100 revynummer til NM i revy 2019, og det er mulig å melde seg på uten å gå veien om de regionale revyfestivalene, men de direktekvalifiserte numrene får både heder og ære – og kostnader dekket.K

De direktekvalifiserte revynumrene fordeles på totalt fem semifinaler under mesterskapet på Høylandet, hvorav én av semifinalene er ungdomsforestilling. 20 nummer går videre til selve finalen, som spilles to ganger.

Les mer om Norsk Revy her.

For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at redaktøren i Lokalmatnytt er styreleder i Norsk Revy som arrangerer Revyfestivalen med NM i Revy.