Norske multer tar kampen med Perler for Svin og Konrads Stout om Årets Øl

Cloudberry Imperial Stout tar kampen opp med Perler for Svin og Konrads Stout fra Lervig Foto: Det Norske Måltid

Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Det Norske Måltid kårer for 11. gang de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Her får vi se bredden i landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert.

Kampen om årets øl er to kandidater fra Lervig og et øl med norsk multer fra Berentsens Brygghus. Det blir spennende å se hvem som går av med seieren. Fjorårets vinner fra Hogna har jobbet på spreng for å prøve å tilfredsstille den økte etterspørselen.

Imperial Gose

Dette ølet startet sin reise for over 5000 år siden, når isbrevannet begynte sin ferd og naturlige filtreringsprosess. Vi har brygget Cloudberry Imperial Gose med isbrevann, hvete og bygg, norske multer, håndhøstet havsalt fra norskehavet, og en liten klype koriander. Dette gir en veldig kompleks og særegen smak og aroma. MER INFOKONTAKT

Berentsens Brygghus / Fred Berentsen
Rogaland
_berentsens_1432x632

Perler for Svin

Denne IPAen er full av Azacca, Mosaic og Simcoe humle, og har en ekstremt saftig aroma som utfyller den komplekse munnfølelsen uten å ha for høy bitterhet. Vår tørrhumle- og gjæringsmetode gjør at du får et slag i fjeset av tropisk mango og lichi når du drikker ølen. MER INFOKONTAKT

LERVIG / Mike Murphy – Rogaland

Konrads Stout

Vi har produsert denne stouten siden 2010, og ønsket å lage en skandinavisk inspirert imperial stout. Vi bruker derfor mange mørke malter og den helt perfekte vannmengden for å gi ølen en myk munnfølelse med et preg av kaffe, sjokolade og lakris. MER INFOKONTAKT

LERVIG / Mike Murphy – Rogaland