Ny bok om eltefri bakst

Ina-Janine Johnsen lanserer en ny bok om eltefri baking før jul. Foto: Mat på bordet

Ina-Janine Johnsen som står bak nettsiden Mat på Bordet, kommer med en ny bok om eltefri baking før jul. Hun lanserer boken ‘Eltefri bakst – gjærbakst gjort enkelt, sunt og smakfullt’. 

Tema er ELTEFRI BAKST og boken inneholder 100 gode, enkle oppskrifter på søt gjærbakst, brød og pizza! Eltefri baking er MYE mer enn brød– og det er dette hun ønsker å vise med den ny boken. Etter suksessen med sin første bok “Eltefritt brød og himmelske kaker”, har hun testet seg fram til nye og enda bedre oppskrifter og teknikker.

Boken har hele syv fristende kapitler: Søt bakst, pizza og fylt bakst, småbrød, hverdagsbrød, spesialbrød, godt på brødet og restebrød. Med andre ord får du både oppskrifter på hva du kan bake, men også hva du kan toppe eller fylle baksten med. Ina-Janine er opptatt av matsvinn. Derfor vil du også finne mange gode tips på hav du kan gjøre med bakst som ikke blir spist mens den er fersk. Hun sier hun har kost seg enormt med å skrive denne boken, og gleder seg til å dele oppskriftene med alle.

Ina-Janine Johnsen som står bak nettsiden Mat på Bordet Foto: Mat på bordet

Ina-Janina Johnsen er førdt i Tyskland og har bodd i Canada, USA, Sveits og Storbritania, men har de siste 10 årene har familien bodd i Norge. Hun er utdannet interiørarkitekt og har jobbet i Sveits og Norge innenfor hotell- og restaurantdesign som prosjektleder. Mens hun bodde i London studerte hun ved Leiths School of Food and Wine, og det var der henne store lidenskap for matlaging ble virkelig vekket til live.

Lidenskapelig matblogger

Fra 2009 startet hun bloggen Mat på Bordet for å dokumentere for seg selv hva hun lagde på kjøkkenet. Over årene har bloggen utviklet seg fra et personlig hobbyprosjekt til en seriøs heltidsjobb. ‘Jeg har vært heldig og  fått jobbe med mange dyktige matentusiaster i Norge – fra matskribenter, fotografer, stylister, journalister, kokker, forlag og produsenter og har kommet i kontakt med mange andre flinke matbloggere’, sier hun. Og for å samle matbloggere på et sted, startet  derfor Ina Shelby (Kjøkkentjeneste) og hun bloggen Matbloggsentralen i 2012. Matbloggsentralen er en paraply blogg for skandinaviske matbloggere, der vi nå har over 700 matblogger som medlemmer. Her har vi alle en felles interesse for å lære av hverandre og bli bedre matbloggere.BETEBRØD MED VALNØTTER fra kapittelet spesialbrød
ELTEFRI FOCACCIA fra kapittelet småbrød