Oi!-dagen setter fokus på salg til butikk og restaurant

Aslaug Rustad fra OI Trøndersk mat og drikke ønsker velkommen til Oi-dagen 2019 Foto: Hilde Bergebakken

Oi!-dagen er en fagdag for lokal mat og drikke. I år arrangeres den 8.april og det er et arrangement som er gratis og åpent for alle. Oi!-dagen finner sted på det store auditoriet hos SMN i Trondheim.

Det settes fokus på salg. Til å se på hvordan hvordan matprodusenter kan øke salg til butikk og restaurant, blir det innlegg fra Dagfinn Pedersen fra Rørosbakern AS og Trond Åm fra Søstrene Karlsen og flere. Rørosbakeren har tatt 10 prosent av det norske flatbrødmarkedet, og forteller om hvordan de har jobbet med salg for å komme dit.

Rørosbaker’n har tatt 10 % av det norske flatbrødmarkedet. Foto: Hilde Bergebakken

Produsenter kan presentere sine produkter

Under en stående inviteres produsent til å presentere sine produkter. Du kan melde på produkter i påmeldingsskjemaet på våre nettsider,sier kommunikasjons rådgiver Camilla Næss.

Etter lunsj presenteres Matbørsen, et matmarked utviklet i samarbeid med Sparebank 1 SMN og Nice, for enklere kjøp og salg av lokal mat til proffmarkedet. Vi ønsker tilbakemeldinger fra dere, for å gjøre videre utvikling av konseptet blir nyttig for de som faktisk skal bruke det, sier Camilla Næss.

Program og påmelding : http://oimat.no/om-oi/oi-dagen-2019/

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Oidagen-2019-1024x512.jpg

Gå til program og påmeldingsskjema for kokker

https://www.facebook.com/events/404428536992865/

I

I Trøndelag er matfatet viktigere enn oljefatet

Det er en imponerende liste Aslaug kan presentere av verdiskaping innen matvaresektoren i Trøndelag. Hele 6 av de 10 største oppdretterne kommer fra Trøndelag og 23 % av landets jordbruksproduksjon. Det finnes rundt 200 matprodusenter og 48 bryggerier, og hele 62% av all eksport fra Trøndelag er mat.

Matproduksjon er viktigere enn olje i Trøndelag
Foto:_MatriketMidt

Kulinariske opplevelser du kan oppleve

OI Trøndersk mat og drikke har jobbet siden 2005 med å profilere Trøndelags mat og drikke. Oi! har ansvart for Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen som går tidlig i august hvert år, og festivalen øker i omfang hvert år. Oi! jobber tett sammen med reiselivet om å fremme kulinariske matopplevelser i Trøndelag, slik at mat og reiseliv bygger smaken av Trøndelag sammen.  På  Opplev Matriket Midt kan du finne både hvor den nærmeste produsent og opplevelse med lokalmat ligger, forteller Rustad.

Trøndersk Matmanifest

Som første region i Norge lagde Trøndelag et Trøndersk Matmanifest i 2011. Manifestet bygger stolthet og identitet rundt trøndersk matproduksjon og matkultur. De 72 aktører som har signert Manifestet – jobber for å fremme matglede, mattradisjonene, helse og gode matopplevelser til deg som vil oppleve maten i Trøndelag.