Økouka skal spre kunnskap i Trøndelag

Økouka 2018 i Trøndelag skal spre kunnskap Foto: Steinkjer vgs/ Fylkesmannen i Trøndelag

Fylkesmannen i Trøndelag samarbeider med ulike organisasjoner om å arrangere økouka i Trøndelag. Norsk landbruksrådgiving, mange bedrifter og frivillige organisasjoner med blant annet Økologisk Nord-Trøndelag og Oikos Sør-Trøndelag er med.

Økouka har vært en årlig aktivitetsuke siden 2011 og hensikten er å inspirere folk til å ta i bruk mer økologiske produkt og spre kunnskap om økologisk produksjon generelt og i Trøndelag spesielt. Økouka er en satsing også i Foregangsfylke økologisk melk og kjøtt.

Et rikholdig program fra 29.sept til 6.oktober

Det bys på et Rikholdig program  der Rølia Andelslag SA og Rølia er først ute og tjyvstarter på økouka allerede i helga. De gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til en jordnær, generøs og begeistret hyllest til mat fra nærområdet. Økouka tjuvstarter med noen arrangement tidlig i september siden det er tid for matauk og mange helger egner seg for utearrangement.

Selve åpningsarrangementet på Økouka er på Vold gård i Trondheim 29. september. I selve Økouka foregår det arrangement fordelt på mange steder i Trøndelag, fra Magerøya i sørvest til Jøa i nord. Det arrangeres matkurs, bakekurs, gourmetkvelder, høsttakkefester, bokkaféer, kokkekurs for amatørkokker, ost og vinkveld, åpen dag, åpen gård, inspirasjonsvandring i grønnsakshager og flere fagseminar.

Fagseminarer for alle interesserte

Fagseminarene retter seg mot storhusholdning, gårdbrukere, forvaltningen og lærere både i grunnskole og videregående skole og folk flest. De ulike fagseminarene er:

  • Økologisk fagseminar på Skjetlein videregående skole den 2. oktober.
  • Inspirasjonskurs med tema økologi og bærekraft for lærere i barne- og ungdomsskole på Mære landbruksskole den 3. oktober.
  • Inspirasjonskurs for offentlige kantiner på NTNU den 4. oktober.
  • Økologisk seminar om økologisk mat i et samfunnsperspektiv på Bjerkem i Henning, Steinkjer den 5. oktober.
  • Seminar om binding av karbon i jord på Mære landbruksskole den 16. oktober.