OL-Gull til Den Blinde Ku i Käsiade i Østerrike

Gull til IngerRosenfeld som er grunnleggeren av Den Blinde Ku. Foto: Den Blinde Ku

Det velrenommerte og lille ysteriet fra Ås vant nylig gull for sin Blåmandag i den 14.internasjonale Käsiade i Østerrike. Denne konkurransen kalles Oste-OL blant ostemakere. Mer enn 450 leverandører fra 11 nasjoner var representert i konkurransen der ostene ble bedømt av en fagjury på hele 39 dommere.

Blåmandag er bestselgeren

Den Blinde Ku har deltatt i oste-OL tidligere.  -Dette er tredje gang vi deltar med oster i Oste-OL. I 2008 fikk vi bronsemedalje for Ingers Blå, mens vi i 2010 vant gull med Blåmandag. I år deltok vi med Blåmandag igjen, som er bestselgeren blant våre 25 forskjellige oster, forteller Inger Rosenfeld som er grunnleggeren av Den Blinde Ku.

 -Dette er en utmerkelse som henger høyt og som vi er veldig stolte over. Blåmandag er bestselgeren vår og det betyr mye at en så kompetent jury har gitt oss gull for denne osten, sier Inger Rosenfeld.

Mange ønsker seg ostene fra Den Blinde Ku tilbake i hyllene etter brannen, her er mor og datter som ikke gir seg med osteproduksjonen med det aller første  Foto: Den Blinde Ku

Gir seg ikke etter brannen

Inger Rosenfeld opplevde sitt livs mareritt da ysteriet hun har grunnlagt brant ned til grunnen den 29.april i år. Hele livsverket gikk opp i flammer, sammen med produksjonsutstyr og oster for store verdier. Men den tøffe damen som etablerte den Blinde Ku, etter å ha fått en halvblind ku i 50-årsgave, har ikke tenkt å gi seg med osteproduksjon med det første.

-Jeg får stadig vekk telefoner fra kunder som vil ha ostene våre tilbake i hyllene, så da må vi bare brette opp ermene og komme oss i gang med ystingen igjen. Nå har vi bestemt oss for å yste i Snertingdal og om et par måneder er vi i gang for fullt med ystingen igjen, sier den stolte gründeren.

-Vi i MENY heier på Den Blinde Ku og håper de er i gang med ystingen så snart som mulig, sånn at vi igjen kan selge Blåmandag og alle de andre populære ostene. Den Blinde Ku har vært en av pionerne innen småskala osteproduksjon i Norge, og har mange trofaste tilhengere blant kundene våre, sier kommunikasjonsrådgiver i MENY, Eli Strand.