Pengedryss til Klippfiskakademiet

Fiskeriminister Harald T. Nesvik og prosjektleder Mette Marie Scott-Dahl i Klippfiskakademiet. Foto: Trine Klementsen

Klippfiskakademiet får 250 000 kroner for å gi barn og unge smaken på sjømat.

– Vi har verdens beste sjømat, men likevel ser vi at barn og unge dropper fisk. Klippfiskakademiet jobber for å snu denne trenden. Jeg vil berømme innsatsen de gjør for å barn og unge gode opplevelser med sjømat, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Fredag kunngjorde fiskeriministeren at Klippfiskakademiet får 250 000 kroner til prosjektet «Fra fjord og jord til bord». Klippfiskakademiet formidler kunnskap om Møre og Romsdals råvarer, og tilbyr kurs og arrangementer til bedrifter og private grupper.

Gjennom fjord til bord-prosjektet får deltakerne følge fisken fra den svømmer i havet, til den ligger på middagstallerkenen. Klippfiskakademiet har også en egen kokk på hjul, som reiser rundt til skoler og barnehager.

– Gode kostholdsvaner etableres tidlig. Derfor støtter vi prosjekter som skal vise at sjømat er godt, og kjapt og enkelt å tilberede, sier Nesvik.

Klippfiskakademiet får støtte gjennom ordningen Sjømattiltak. Regjeringen har satt av 6,1 millioner til Sjømattiltak i 2019. Les mer om regjeringens havsatsning på www.regjeringen.no/hav