Penger på bordet til Den Norske Matfestivalen i Ålesund

En fantastisk overraskelse. Dette kommer godt med når vi skal lage gode aktiviteter for barn og unge under årets festival, sa en overveldet leder for DNM Trine Klemetsen. Foto: Den Norske Matfestivalen

Fiskeriminister Harald T. Nesvik vil få Ålesund til å koke, og støtter Den Norske Matfestivalen med 200 000 kroner.

– Selv om vi har verdens beste sjømat, spiser vi for lite fisk og skalldyr. Matfestivalen gjør en kjempejobb med å inspirere folk til å bruke mer av de flotte råvarene fra havet, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Kok (k) i en fei

Den Norske Matfestivalen arrangeres hvert år i slutten av august. Festivalen får nå 200 000 kroner i støtte fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Pengene skal gå til konseptet «Hele Ålesund koker». Her kan de besøkende delta på Fiskekakefabrikken, grille sin egen fiskemiddag, eller møte matprodusenter og næringen. Blant årets nykommere er programmet Kok(k) i en fei, der ungdom og voksne lærer å lage enkle fiskeretter til hverdag og fest.

– Mange voksne og unge tror at fisk er vanskelig å tilberede, men de tar helt feil! Tiltak som dette kan gi flere smaken på sjømat, og bidra til at flere serverer fisk hjemme. Det er viktig, fordi gode matvaner etableres tidlig, sier Nesvik.

Sjømattiltak

Den Norske Matfestivalen får støtte gjennom ordningen Sjømattiltak. Regjeringen har satt av 6,1 millioner til Sjømattiltak i 2019. Du kan lese mer om ordningen her.

Les mer om regjeringens havsatsing på www.regjeringen.no/hav