Penger til Gladmatfestivalen i Stavanger

Gladmatfestivalen skal stimulere til glede over god mat Foto: Gladmatfestivalen

Gladmatfestivalen får 150.000 kroner for å servere barn og unge kunnskap om sjømat.

– Selv om vi har verdens beste sjømat, spiser barn og unge mindre fisk enn helsemyndighetene anbefaler. Derfor er jeg glad for at Gladmatfestivalen satser på å lære den yngre generasjonen å lage gode retter av sjømat, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Torsdag var fiskeriministeren i Stavanger og kunngjorde at Gladmatfestivalen får 150.000 kroner. I år vil festivalen ha en tydeligere sjømatprofil, og har blant annet etablert et samarbeid med Norske Kokkers Landsforening i Rogaland.

Fiskeriminister Harald T. Nesvik og daglig leder Maren Skjelde i Gladmatfestivalen.

I et av de mange festivalteltene settes det opp matkurset «Blågrønt» for barn fra 6 til 12 år, og Nesvik håper at fjorårets rekorddeltakelse på 600 unge blir slått.

– Gode kostholdsvaner etableres tidlig. Derfor støtter vi prosjekter som viser at sjømat er godt, kjapt og enkelt å tilberede, sier Nesvik.

Gladmatfestrivalen får støtte gjennom Sjømattiltak. Regjeringen har satt av 6,1 millioner til ordningen i 2019. Du kan lese mer om ordningen her.

GLADMAT – Nordens største matfestival

Gladmat er et utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur, en arena hvor forbrukere og foredlere av mat møtes.

Gladmat er den ledende matfestivalen, både i Norge og Norden, og skal fremme publikums interesse for mat og matkultur. I 2019 arrangeres festivalen for 21. år på rad.

Gladmat ønsker å vise frem nisjeprodukter, råvarer og det siste innen trender. Samtidig søkes deltakere som representerer lokale kvalitetsprodukter med unike historier.

Festivalen trekker opptil 250.000 besøkende i løpet av fire dager, og får stor oppmerksomhet både regionalt og nasjonalt.

Gladmat AS er en non-profit organisasjon, som har Gladmatfestivalen som sin hovedvirksomhet.