Reinsdyrskank og reinsdyrcarré

Reinsdyrscarrè Foto: FinnmarkRein

Finnmark Rein tilbyr nå frossen skank og carré av reinsdyr, og åpner nye muligheter for nye eksotiske, sunne og spennende viltretter som kan nytes i lange og mørke vinterkvelder.

Skank og carré

I en pressemelding forteller Finnmark Rein at nå er delikatessene skank og carré i handelen. Med reinsdyrskank og reinsdyrcarré rett fra Finnmarksvidda er du sikret et eksklusivt og meget smaksrikt viltmåltid som vil imponere selv de mest kresne middagsgjester.

 – Reinsdyrkjøtt er i seg selv en veldig spennende og uvanlig råvare som vi er så heldige å ha enkel tilgang til her i landet. Skank og carré er ekstra flotte godbiter som vi nå er veldig glade over å kunne tilby i dagligvarebutikker i NorgesGruppen, sier Are Smuk Figved, daglig leder i Finnmark Rein.

Lag festmåltid med enkle grep

Skanken er den nederste delen av låret på reinsdyret, der kjøttet er tykt og beinet rikt på marg. Selv om reinsdyrskank regnes som et eksklusivt festmåltid, kan den tilberedes på enkelt vis.

– Dette er en råvare som i seg selv er så smakfull at den kan tale for seg selv. En enkel måte er å langsteke skanken sammen med rotgrønnsaker og kraft, mens du koker poteter og dekker et festbord klart for servering av den helt store smaken av Finnmarksvidda, sier Smuk Figved.

Carré er sadelen – eller ryggstykket – av reinsdyret, med ribbeina fremdeles på plass og trimmet rene. Kjøttet fra denne delen av reinsdyret er fantastisk mørt og svært rikt på smak. Carréen er også enkel å tilberede, med en kort steketid på mellom 15 og 20 minutter.

– Dette er et stykke kjøtt som blir til en perle av et måltid. Det egner seg svært godt til langsteking – gjerne over flere timer – til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet, sier Smuk Figved.

Like sunt som fisk, og like magert som kylling

Reinsdyr er noe av det sunneste kjøttet du kan spise. Det er like rikt på omega-3 som fisk, og like magert som kylling. Reinsdyrkjøtt er også svært rikt på mineraler og vitaminer. Både skank og carré fra reinsdyr blir å finne i mange av NorgesGruppens butikker fra og med midten av november. Forskning fra matforskningsinstituttet Nofima har konkludert at den beste måten å tine frossent kjøtt på, er å ha det i vanntett emballasje for så å la det tine i en bolle med vann.