Røros Knekks og Rørosblå – kanskje landets beste kjeks og ost

Elin Norvik og Ola Eggen sto for et unik tonefølge - den nye Knekks med Rørosblå Foto: Hilde Bergebakken

Rørosbakern har i sommer lansert en ny påleggkjeks. Røros Knekks er en takkestekt, norsk kvalitetskjeks som er bakt i frisk fjelluft på Røros. Dette er en påleggskjeks som produsenten sier er bakt med kjærlighet, som passer perfekt til gode oster, salami, syltetøy, eller bare naturell. Lokalmatnytt har prøvesmakt – og kan konstatere at dette antakeligvis er landets beste kjeks!

Knekks er finalist i Det Norske Måltid for 2019 i kategorien «Årets bakst». Den ble kåret videre av dommerne som satt i Abra Havn i Dyreparken og smakte seg frem til finalistene i kategoriene  Årets bakst, Årets grønne og Årets grønne foredlet den 12. september. Offentliggjøringen av finalistene stod statsråd Olaug Bollestad for under åpningsarrangementet på Dyrskun i Seljord dagen etter.

Knekks er laget av spiret bygg, hvetemel, surdeig av rug (vann, sammalt rug, melkesyrekultur), havregryn, sukker, rapsolje, sammalt rug, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner, bakepulver og salt. De bruker smaksrikt mesk (korn etter brygging av øl) ifra Røros Bryggeri. Dette gir en smakfull og rustikk kjeks, med god sødme, som egner seg godt når man skal ha noe raskt til hverdags, eller til fest.

Knekks er på kort tid tildelt Spesialitet-merket fra Matmerk for sin kvalitet og historie, og du finner den gode kjeksen på rundt 1000 butikker over hele landet. Lokalmatnytt måtte rask tilbake til butikken for å kjøpe flere – så vi anbefaler at du tar med noen pakker når du finner den!

Se etter denne pakken på butikken – og sørg for at du tar med deg mange nok! Foto: Hilde Bergebakken

Rørosblå fra Eggen Gardsysteri

Eggen gardsysteri har nylig lansert Rørosblå. Ola Eggen som er gründeren i gardsysteriet, valgte å lansere osten lokalt på Coop Røros og med Knekks fra Rørosbakern som tonefølge.

Rørosblå er en stor 2kg’s fastere blåmugg-ost, med kremig konsistens og mye karakteristisk smak. Rørosblå blir å finne i utvalgte butikker, dvs noen butikker med egen ostedisk. I tillegg er den allerede forhåndsbestilt av Michelin-restauranten Fagn i Trondheim. Rørosblå er deltager i årets oste – VM i Italia som arrangeres medio oktober.

Osten smaker utrolig godt sammen med Rørosbakern sin nye påleggskjeks, Knekks. En utmerket smakskombinasjon. Den gode osten fra fjellbygda Vingelen kan utmerket godt være en av de nye norske super gold!

Et stykke Knekks med Rørosblå og honning fra Fjell-Bia Honning fra Femundsmarka Foto: Hilde Bergebakken

Finalister i Årets Bakst på Det norske Måltid er:

Knekks, Rørosbakern, Trøndelag
Ølkjeks på boks, Ringnes Brygghus, Oslo
Knekkebrød Original, Elin’s drøm, Buskerud