Røroskjøtt blir eneleverandør på storfe, småfe og gris til Britannia i 5 år

Sten Ture Solli og Kjell Ove Oftedal fra Røroskjøtt Foto: Røroskjøtt

Adresseavisen melder at Røroskjøtt har inngått med Odd Reitans nyhotell i Trondheim, som gjør dem til eneleverandør på alt av storfe, småfe og gris til Britannia hotel i hele fem år fremover.

– En vanvittig viktig avtale for oss, sier daglig leder i Røroskjøtt AS og hos eieren Røros Slakteri, Kjell Ove Oftedal. – Det er svært sjelden at det inngås femårskontrakter. Normalt er det ett år av gangen, sier Oftedal.

Britannia-gjesten skal få kjøtt fra Trøndelag

Når Britannia Hotel åpner 1. april neste år, er det med et av  landets største hotellkjøkken under ledelse av kjøkkensjef Christopher Davidsen og hans nestkommanderende (soussjef) Håvard Werkland. Begge høyt meriterte kokker med en andre plass i det uoffisielle kokke-VM Bocuse d’Or i januar i fjor, som det aller gjeveste. Det var under Davidsen ledelse med Werkland som assistent. For knappe to uker siden, vant Werkedal kokke-NM i Trondheim., skriver Adresseavisen i kveld.

Det blir da kjøtt fra et av Trøndelags egne lokalslakteri som tilbys gjestene på Britannia.

– Vi har valgt Røroskjøtt fordi kvalitet er viktig. De holder det nivået vi er på utkikk etter, og det et de er relativt liten gjør at vi kan få den servicen vi ønsker, blant annet på spesiallagde produkter som vi skal utvikle sammen, sier Christopher Davidsen.

Han sier han lenge har hatt et godt øye til Røroskjøtt, helt siden han kom til Trondheim for syv år siden. Samtalene om et samarbeid startet i sommer.

– Jeg kjenner etter hvert Røroskjøtt godt og vet hva de står for hva gjelder kvaliteten de er blitt kjent for. Min matfilosofi handler mye om at maten skal være så kortreist som overhodet mulig. Men det skal også være best mulig, så er den beste skinken fra Spania, så tar vi den. Nå håper og tror vi imidlertid at Røroskjøtt skal kunne gi oss best skinke, sier Davidsen.

– Jeg får gåsehud

Kontrakten med Røroskjøtt er den største enkeltkontrakten kjøkkensjefen inngår. Han begrunner den fem årige kontrakten med at de to avtalepartene skal drive produktutvikling sammen.

For Kjell Ove Oftedal, som både er tidligere landslagsløper og juniorlandslagstrener i skiskyting, er det nettopp det å samarbeide med kokker i verdensklasse som får blodet til å bruse litt ekstra.

– Jeg får litt gåsehud av dette. Fra toppidrettsbakgrunnen min vet jeg hva det kan bety å jobbe med de beste i Norge og i verden. Med dyktige samarbeidspartnere, kan vi ligge i forkant, sier Oftedal.

Må ansette flere

For bedriften betyr det at det trolig blir påplussinger på de elleve årsverkene bedriften har i dag. Og en omsetningsøkning. Det kan trengs, etter at Røroskjøtt AS mistet leveringsavtale til Meråkerkjøtt som i fjor gikk over til Nortura. Resultatet for Røroskjøtt, ble tidenes dårligste resultat med et underskudd på 1,9 millioner kroner før skatt. – Det står vi av, sier Oftedal om fjorårssmellen.

Hvor mye den nye avtalen med Trondheims nye prestisjehotell vil gi av inntekter, vet han ikke ennå, ganske enkelt fordi de ennå ikke vet hvor mye som skal leveres til Britannias tre restauranter. Sannsynligvis blir det også behov for flere leverandører av det kvalitetsbevisste slaget i Røros-regionen.

– Vi har tett kontakt med bøndene som leverer dyr til oss. Så god kontakt, at vi vet hvordan dyret ser ut lenge før det kommer til oss. Vi har ikke større produksjonslinje enn at vi må jobbe med hendene istedenfor å bare trykke på en knapp og få ferdig kjøttprodukter ut. Det er også noe av det som gir den ekstra kvaliteten hos oss, sier produksjonsleder Sten Ture Solli i Røroskjøtt.

Kilde: Adresseavisen