Rørosmeieriet lanserer økologisk skumma mjølk og syrna naturell

Nå kommer skummet mjølk fra Rørosmeieriet som har kun økologiske produkter Foto: Rørosmeieriet

Rørosmeieriet kommer med to nyheter i februar. Den første nyheten er at søtmjølksserien blir komplett med økologisk Skummet Mjølk. Den andre nyheten er Syrna Naturell som er en frisk og syrlig syrna mjølk med spesielt gode bakeegenskaper.

Syrna Naturell

Syrna Naturell er laget med ekte kjernemjølk. Det gir Syrna Naturell helt unike egenskaper til å gi luftig og saftig bakst med god holdbarhet.

I Norge var det tidligere tradisjon for å bruke kjernemjølka til både tørstedrikk og matlaging. Dette er en bruk som har dødd ut her til lands, samtidig som nordmenn nå gjenintroduseres for denne glemte skatten gjennom for eksempel det indiske kjøkken. Mange amerikanske oppskrifter bruker også buttermilk, som er det engelske ordet for kjernemjølk. -Syrna Naturell kan med hell erstatte buttermilk i oppskrifter, foreller meieribestyrer Trond V. Lund. Les mer om Rørosmeieriet som er en foregangsbedrift på økologisk meieriprodukter her. Bedriften har planer om mer enn en fordobling av produksjonen i årene som kommer.

Fåes kjøpt hos store Meny, Eurospar og Spar-butikker, og i lokale butikker i Røros-traktene.

Økologisk Skummet Mjølk

Rørosmeieriet har fra før av Helmjølk med ca 4% fett, Lettmjølk med 1,2% og Lettmjølk med 0,7% fett. Den nye skummet mjølk har 0,1% fett.

-Vi har fått en del henvendelser fra kunder som savner økologisk skummet mjølk fra Rørosmeieriet. Ikke minst lokalt så får vi henvendelser fra kunder som gjerne vil kjøpe lokalproduserte varer, men som er faste brukere av skummet mjølk, forteller Lund.

Vi har også tidligere hatt skummet mjølk, men den gang så var det først og fremst et lokalt produkt. Nå har vi nasjonal distribusjon og da tror vi at det er liv laga for en økologisk skummet mjølk fra Rørosmeieriet, sier Lund. –Nå er vi også i gang i de utbygde lokalene på Røros, og har mulighet til å skalere opp produksjonen, sier han.

Skummet Mjølk vil ha nasjonal distribusjon i de fleste butikker i Meny-kjeden, samt noen Spar, Eurospar og Kiwi. Den blir også å finne i lokale butikker som ønsker å ta den inn.

Syrna Naturell fra Rørosmeieriet Foto: Rørosmeieriet

OM RØROSMEIERIET

Rørosmeieriet as ble stiftet 5. januar 2001. Bedriften lager produkter av høy kvalitet, med utspring i rike mattradisjoner fra Røros-traktene og med godt meierifaglig håndverk. Rørosmeieriet er Norges fremste økologiske meieri. Vareutvalget omfatter:

– Økologisk Røros Smør

– Økologisk søtmjølk

– Økologisk Fløte

– Økologisk Laktosefri Lettmjølk

– Økologisk Tjukkmjølk fra Røros

– Økologisk Syrna Naturell

– Økologisk Syrna Blå

– Økologisk Røros Rømme

– Økologisk Cottage Cheese

– Økologisk Skjørost

– Økologisk Røros Yoghurt

– Niste Øko mellommåltid

Røros-ordfører Hans Vintervold, direktør i Merkevaren Norge, Cathrine Pia Lund, Trond Vilhelm Lund fra Rørosmeieriet og Nina Sundquist fra Matmerk Norge ved åpningen av Rørosmartnan i 2016 Kilde foto: Matmerk