Sildekremler – en delikatesse

Sildekremler - bør samles i kurv Foto: Hilde Bergebakken

Finner du et godt område for kremler, fyller du kurven fort! Kremler finnes i mange varianter og farger, og hvis de ikke er skarp på smak når du smaker på dem – er de spiselige, og veldig ofte veldig gode! Om de smaker skarpt er de uspiselige, og noen er lett giftige. Kremler brekker lett, og har en epleaktig konsistens inne i stilken – de er ikke trevlete.

Sildekremler som du ser på bildet, har en dyp rød farge, og de lukter lett sild eller skalldyr når man brekker dem. Fortvil ikke hvis du ikke kjenner silde-lukten – ikke alle klarer å kjenne den.

Oppskrift på kremler:

Kremler gjør seg aller best stekt. Her må de få følge av godt smør, salt pepper og gjerne litt hvit- eller rødvin. Fløte eller hetvin kan også brukes. Stek dem i det gode smøret, og krydre med salt og pepper og vinen eller fløte.

Du kan spise dem som selvstendig rett til godt brød, eller som tilbehør til pasta og til og med til sterkt torsk!