Spesiallansering fra Opland

Opland Aquavit fat Foto: Arcus

Gammel Opland har i en årrekke blitt ansett som en av nordmenns favorittakevitter, og vunnet mange medaljer i internasjonale brennevinskonkurranser. Men, det mange ikke vet er at det finnes flere skatter fra Opland som man finner på bestillingsutvalget til Vinmonopolet. En av disse skattene er nyheten Opland Small Batch Bourbon.

Denne spesiallanseringen  er resultat av en helt spesiell modningsprosess. I basen ligger Gammel Opland som har fått lov å ligge til fatmodning i hele 4 år på Oloroso sherryfat. Deretter er akevitten lagt over på amerikanske bourbon fat i ytterligere 2 år. Akevitten er dermed fatlagret i hele 6 år, noe som er en sjeldenhet i seg selv.

– Med Opland Small Batch Bourbon ønsker vi å gi en enestående opplevelse av fatets betydning i utviklingen av Norsk Fatmodnet Akevitt. Kombinasjonen av akevittkrydder fra Opland-resepten og røykeinnslag fra bourbonfatet gir en unik opplevelse som vil garantert begeistre både akevittentusiaster så fremt som bourbon -og whiskeyelskere, forteller Romain Jourdan som er kategorisjef i Arcus.

Begrenset opplag

Small batch betyr et begrenset antall flasker, og det vil kun være 9500 flasker av Opland Small Batch Bourbon tilgjengelig. Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid skal man sikre seg denne diamanten.

Opland Small Batch Bourboner en smaksrik og kompleks akevitt, med bourbontoner som vanilje og kokos. Smak av eik og godt integrert karve. Denne kan nå bestilles på Vinmonopolets nettsider.

Kilde: Arcus

Om Arcus

Arcus er et ledende nordisk merkevareselskap innen vin og brennevin. Selskapet er verdens største produsent av akevitt, og har sterke markedsposisjoner innen vin og brennevin i hele Norden. Vectura er leverandør av komplette logistikkløsninger for drikkevarebransjen i Norge. 

Arcus ble skilt ut fra Vinmonopolet i 1996, og har siden vokst fra å være en lokal norsk virksomhet til å bli en internasjonal aktør med Norden og Tyskland som hjemmemarked. Konsernet har også et betydelig salg av brennevin til andre land, der USA er det viktigste. Arcus er notert på Oslo Børs.