Start dagen med et smilende egg

Et smilende næringsrikt egg er en smart frokost Foto: Hilde Bergebakken

Egg er den smarteste frokosten du kan lage deg. Egg gjør deg sterkere og smartere. De fleste velger stekt eller bløtkokt egg, men vil du egget skal smile til deg som en solrik åpenbaring, bør du posjere det.

Å posjere egg er mye lettere enn mange tror at det er. Det er rett og slett bare å koke opp litt vann, røre vannet rundt, og slippe det råe egget uten skall oppi. Så venter du i 3 minutter og fisker det opp med en hullsleiv. Voila!

Kok opp vann i en kasserolle. Noen tilsetter en 1 ts. eddik i vannet, men det et slett ikke nødvendig. Knekk egget du skal posjere i en liten skål.

Skru ned varmen slik at vannet akkurat er på kokepunktet, og visp vannet slik at det virvler rundt. Slipp i egget midt i sirkelen av virvlet vann. Ha gjerne skåla med egget halvveis nedi vannet før du slipper ut egget. Sett timeren på 3 minutter. Da er egget fast rundt, men har fremdeles helt flytende plomme. Helt perfekt med andre ord.

Mens egget trekker forbereder du en brødskive med litt smør, sild eller gaffelbiter. Ta egget opp av vannet med en hullsleiv og legg det opp på brødet. Pynt gjerne med litt dill og pepper, og du har en smakfull og næringsrik frokost.

Server brødet med det posjerte egget og la den som skal spise skjære det opp Foto: Hilde Bergebakken