Stor lokalmatavtale med Forsvaret

Foto Roy Eilertsen fra LivLand Gård i Lofoten viser frem sine produkter til ansatte i Forsvaret. Foto: Lokalmat.no

Matportalen Lokalmat.no som drives av Matmerk melder at Forsvarets logistikkorganisasjon har inngått en samarbeidsavtale med stiftelsen Matmerk. Samarbeidet vil hjelpe kjøkkensjefer i Forsvaret med å finne frem til gode, lokale matprodusenter som er kvalitetssikret. Lokalmat.no er Norges offisielle matportal for produsenter og innkjøpere.

Første store offentlige lokalmatavtale

Forsvaret er den første, store offentlige aktøren i Norge som går inn i en slik avtale, og gitt uttrykk for å ville være et fyrtårn. Forsvaret kjøper tross alt mat for 400-500 mill. kr i året, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Matmerk. Samarbeidsavtalen vil fremme lokalprodusert mat og å fremme matsikkerhet og matberedskap som er knyttet til forsvarssikkerhet og samfunnsberedskap. Tilgang på god og trygg mat over hele landet er viktig for både samfunnet og for Forsvaret. I tillegg er god mat velferd for Forsvarets soldater og ansatte.

Administrerende direktør Nina Sundquist i Matmerk
Foto: Matmerk

Speed-dating med kjøkkensjefene

Det ble det arrangert en «speed-date» på Bardufoss 28.august. Der fikk lokalmatprodusenter mulighet til presentere seg for kjøkkensjefene. Totalt deltok 14 lokalmatprodusenter og 30 kjøkkenpersonell.

Forsvaret baner vei med å tenke nytt

Dette er en vinn-vinn situasjon for alle der vi smelter sammen matsikkerhet og forsvarssikkerhet og kobler lokale matprodusenter mot de lokale, militære kjøkkenene som nå kan gjøre direktekjøpt. Flere aktører i offentlig sektor kan oppdage verdien av å bruke portalen lokalmat.no for å finne kvalitetssikra lokalmat og drikke. Vi vet at mange sykehus, sykehjem, offentlige kantiner etc synes det er vanskelig å gå utenom de store rammeavtalene. Forsvaret baner vei ved å tenke nytt, og det heier vi på, avslutter Sundqvist.