Stor stemning da Lokal åpnet idag

Gjestene med av Johanne Stensaas møtt med en tallerken varm suppe - her er det Hans Petter Kvikne, Olin Steinsvik og Samareh Granqvist som får en varm velkomst Foto: Hilde Bergebakken

Lokalt Røros åpnet i dag det nye lokalmatutsalget i Reiselivets Hus på Røros. Lokal er den nye satsingen som både er Lokalmathovedstadens utstillingsvindu og utsalg av lokalmatprodusert mat fra Rørosregionen. Det var god stemning og høye forventninger blant de oppmøtte ved åpningen. Etter en Pop-Up satsning på Lokalmat’n i sommer som var bemannet av produsentene selv, åpnet nå Lokal for fullt. Les mer om Lokal her.

Gravet reinsdyrkjøtt, oster og spekekjøtt falt i smak
Foto: Hilde Bergebakken

Mange sikret seg godbiter til helga

Trond Lund sikret seg mandelpoteter og rakfisk til helga Foto: Hilde Bergebakken

Trond Lund fra Rørosmeieriet er med som den største eieren. De skal åpne eget Opplevelsemeieri om noen måneder. – Jo bedre opplevelse Lokal blir, jo bedre må vi får det til, sier han. Han tror det beror på mannen mannen bak disken om de lykkes med satsingen. – Klarer man å bruke kreativitet for å krydre opplevelsen ved å besøke Lokalt, vil utsalget bli brukt, mener han. Motivasjonen for å bli med på dette er jo å få til en helhjerta god satsing på lokal mat, sier meieribestyreren. Det vil forsterke destinasjonen og lokalmat med flere disker, – så dette må løfte oss alle. Vi regner med å bidra med å være tilstede, slik at folk kan treffe Rørosmeieriet her også. Og det er jo naturlig at de bruker oss eierne når de starter med catering, avslutter han.

Smaksprøvene falt godt i smak Foto: Hilde Bergebakken

Alle som var innom fikk smake gravet reinskjøtt fra Stensaas, spekemat og oster fra Galåvolden. De som donerte en kopp fikk prøvedrikke kafeen. I tillgg fikk alle en rykende varm suppe med kjøtt, byggryn og erter som smakte bra.

Trivelig med ny aktivitet i Reiselivets Hus

Erik Sandnes Høsøien, markedssjef på Destinasjon Røros syntes det var godt å få folk i huset igjen. – Det har jo vært så rolig her, så det er veldig positivt med ny aktivitet. Reiselivssjef Tove Martens var enig, og kommenterte at nå går det fra å være litt spøkelseaktiv til å bli liv i Reiselivets Hus igjen. Ranja Thørn på turistkontoret synes også dette var stor stas. – Jeg har vært helt alene i først etasje, så jeg syns det er veldig godt at Lokalt åpner, sa hun. Hun var en av de mange som donerte en kopp. Bærekraft og gjenbruk er viktig for Lokalt, og de gjenbruker kaffekopper.

Ranja Tjørn på turistkontoret setter pris på mer liv i Reiselivets Hus Foto: Hilde Bergebakken
Mange glade ansikter, og praten gikk løst. Erik Høsøien i midten
Foto: Hilde Bergebakken

 

 

 

 

 

Maten er god!

Jonas Jansen Ramsfjell likte godt maten som ble servert Foto: Hilde Bergebakken

Jonas Jansen Ramsfjell likte godt det han så. – Jeg kommer nok til å bruke Lokalt av og til, men det avhenger jo litt av lommeboka, smiler han. Maten som ble servert var iallefall god.

Handelstaden ønsker Lokalt velkommen

Tore Hermo, daglig leder ved Coop Røros som ligger like ved syntes det er veldig positivt med en arena til der lokalmat fra regionen synliggjøres. – Jo flere som presenterer varene, jo mer selges, sier han. Han syns det er trivelig at det er liv i lokalene igjen. Les mer om sterk satsing på lokal mat i Coop Midt Norge her.

Tørrmodnet marmorert kjøtt

Ingrid Brynhildsvoll Svendsen fra Rørosbanken var en av de som fikk sikret seg to gode stykker tørrmodnet marmorert entrecote fra Røroskjøtt. – Dette trenger vi på Røros, jeg håper at folk benytter seg av utsalget – det kommer iallefall jeg til å gjøre, sa hun.

Se det marmorerte kjøttet der da, sier Ingrid Brynhildsvoll Svendsen idet hun sikrer seg godbiter til fredagskvelden Foto: Hilde Bergebakken

Tørrmodet kjøtt fra Røroskjøtt Foto: Hilde Bergebakken