Ti fristende jordbærdesserter fra Matprat

CRÊPES MED RABARBRA- OG JORDBÆRKOMPOTT FOTO: MATPRAT

Søte, deilige jordbær er sommerlykke. Spis dem gjerne naturell eller bruk dem til å lage fristende sommerdesserter.

1.Jordbær med fløte er trolig verdens enkleste dessert. Hvor mange andre desserter med to ingredienser kan du vel navnet på? Antakelig ikke så mange.

2.Jordbær på pinne er en annen enkel dessert som er en ypperlig liten søtsak å ta frem når venner kommer på besøk. Stikk jordbær på pinne og dypp bærene i en blanding av gresk yoghurt, vanilje, sukker og melk. Sett deretter jordbærene i fryseren til yoghurten har stivnet.

3.Jordbærmousse med sjokoladesaus er forførerisk godt, og er det vi anbefaler om du skal lage dessert til en date. 

4.Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott er et annet forslag til en fristende dessert med jordbær og rabarbra i kombinasjon. En kule iskrem smaker godt til.

5.I bærsesongen er det lurt å fryse ned frukt- og bærblandinger klare til smoothie. Til smoothie med mango og jordbær trenger du frisk ananas og banan i tillegg til mango og jordbær.

6.Gelé med jordbær er utrolig lettvint og godt. Rens bærene, del dem i to eller fire, og legg dem i en bolle. Hell så geléblandingen over bærene og la den stiven. Server med vaniljesaus eller råkrem. Råkrem er eggedosis av eggeplommer blandet med pisket krem.

7.Hjemmelaget vaniljesaus er enkelt og raskt å lage. Pass bare på at sausen ikke koker. Da vil den skille seg. Sausen blir ekstra flott om du bruker vaniljestang, men det er ikke et «must». Til hverdags er vaniljesukker helt ok. Server friske jordbær med vaniljesaus – og nyt!

8.Jordbærfromasj er en super dessert til en av sommerens mange kake- og dessertbord i festlige anledninger. Den er både enkel å ta med seg, og å lage i stor porsjon.

9.Rabarbrasuppe blir ekstra godt om man tar med litt jordbær. Dessuten får rabarbrasuppen ekstra fin farge. Nydelig suppe som både kan serveres til hverdags og til gjester i rabarbrasesongen.

10.Hjemmelaget vaniljeis med jordbær er en god dessert som passer i både store og små selskaper. Nydelig, hjemmelaget iskrem kan både serveres i bryllup, konfirmasjon og andre høytidelige anledninger. Sammen med jordbær blir det en god, norsk sommerdessert. MatPrat er kommunikasjonskonseptet til Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.