Tid for blåskjell

Kremede blåskjell Foto: Matprat

Lyse maikvelder og blåskjell hører sammen. Denne blåskjellvarianten smaker godt hele året og når blåskjellene er spist opp og livet er herlig å leve, tar du opp en skje og spiser resten som en suppe. Enkel mat med mye smak.

INGREDIENSER

PORSJONER

  • 1 kg friske blåskjell
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 1 stk gulrot i strimler
  • ½ stk rød chili , finhakket
  • 4 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss frisk kruspersille

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
  2. Fres  hvitløk, sjalottløk, gulrot og chili i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
  3. Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryta. Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk.
  4. Ha blåskjellene tilbake i gryta og vend dem inn i kremsausen. 

Pynt med kruspersille og server med godt brød.

Kilde: Matprat