TINE med imponerende årsrapport

Forsidebildet til TINEs årsrapport Foto: TINE

Alle som er interessert i norsk matproduksjon har gleden av å få nyhetene om utviklingen i Norge. TINE har lagt fram en årsrapport som er imponerende både i innhold og i presentasjonsform. Om du syns årsrapporter er kjedelig å bla i – kan du sjekke ut denne.

Tallenes tale for 2018 er klar. Og du finner den her. https://arsrapport.tine.no/

Sommeren 2018

Sommeren 2018 bød på store utfordringer. Det mange nordmenn kalte den beste sommeren noensinne. TINE tenkte på det som den verste tørkeperioden. Det mest positive som kom ut av dette året var det gode samarbeidet som florerte over hele landet. Mellom organisasjonen TINE og melkebøndene, mellom rådgiverne og bøndene, ja til og med på tvers av gårdene. Det er mange som kan være stolte av hvordan de taklet 2018, sier TINE i rapporten.

Ikke minst var sommeren så varm at isrekorden reddet resultatet etter en reduksjon i andre produktgrupper.

Vi spiste rundt 19 kg ost i fjor

I rapporten kan man lese at hver nordmann spiste i snitt 18,9 kilo ost. Tine hentet 3,98 millioner liter melk på norske gårder hver eneste dag, det ble tilsatt 5766 tonn sukker i produktene. Den nordligste melkehenting var på 71 grader nord.

Sjekk det digitale kartet

På det digitale kartet er det grundig informasjon om hvor TINE sine anlegg innen faste produkter, flytende produkter og spesialprodukter finnes. Det er moro å bevege musen over og se hva som produseres hvor i landet vårt.

Melk produseres over hele Norge Foto: TINE / Bo Mathisen

Årets hendelser

Gjennomgangen av hendelser gjennom året er også informativt. Meieriprodukter kom ikke minst i fokus under fjorårets Oste VM i Bergen. Og TINEs meierier i Sømna, Elnesvågen, Vik, Trysil, Storsteinnes og ikke minst Dovre tok med seg gjeve medaljer hjem fra årets Oste-VM som ble arrangert i Bergen. Fanaost, produsert av Ostegården, tok en suveren hjemmeseier med førsteplass.

TINE leverer melk til mange av de norske ysteriene og er med på Osterevolusjonen Norge har opplevd de siste årene. I et marked med sterkere konkurranse både fra innenlandske aktører og import, har TINE femdoblet resultatet de siste 14 årene.

De to norske verdensmestrene 2016 og 2018 jubler sammen på scena foto: Hilde Bergebakken

Statistikken er visuell

Til og med statistikken på utvikling inne kumelk, geitemelk, fløte, yoghurt og oster er gjort interessant i rapporten. Jeg har lest mange årsrapporter – men denne imponerer. Den er brukervennlig og formidler utviklingen på en visuell og lettfattelig måte.

Bærekraft og samfunnsansvar

Sidene om bærekraft og samfunnsansvar inneholder konkrete handlinger om hvordan TINE tenker og agerer i forhold til folkehelse og miljø, arbeidet med å ta sin del av CO2 reduksjonen og optimalisering av transport. Klikk deg inn på linken og sjekk ut selv!