Trondheim kaffefestival med NM i kaffe starter i dag

NM i Kaffe starter i Trondheim idag Foto: Trondheim Kaffefestival

Kaffemiljøet i Trondheim er stort og levende, med kaffebarer og brennerier i toppklasse. Byen seiler opp som en av de mest spennende stedene for gode smaksopplevelser. 

28. februar –  2. mars er det duket for Trondheim kaffefestival og NM i Kaffe.

NM I KAFFE 2019

Konkurransene starter torsdag 28. februar med kvalifiseringsrunder i Brewers Cup og CupTasting samt NM i Kaffe-coctails. 

Fredag 1. mars er det kvalifiseringsrunder i Classic Barista samt Latte-art throw-down. Dette er en uformell konkurranse med kaffe og melk, åpent for alle til å melde seg på. Cup Tasting er også en åpen konkurranse som går gjennom hele arrangementet.

NM i Kaffebrenning skjer hos Langøra Kaffebrenneri 23. og 24. februar. De seks som skal delta, vant den innledende  kvalifiseringen, hvor hele 27 kaffebrennere fra hele landet hadde sendt inn prøver. Det blir anledning til å smake på konkurransekaffene under festivalen.

Lørdag 2. mars er det klart for finaler.

Det skal konkurreres i Barista Chanpionship, Brewers Cup, Latte Art, Cup Tasting, Coffe Roasting og Coffee in Good Spirits.

Bak arrangementet står SCA Norway og Norsk Kaffeinformasjon. SCA står for Specialty Coffee Association, og er en ideell medlemsbasert organisasjon med nettverk i mer enn 70 land. 

L

Kaffens marked

Publikum er velkommen alle tre dager, men fredag 1. og lørdag 2. mars blir det Kaffens Marked på E.C Dahls.  Da kan folk møte kaffebransjen, se på konkurranser og lære mer om kaffe. Bransjen viser fram det beste av utstyr og folk kan smake deilig kaffe fra mange land.  Her blir det også sjokolade, bakervarer og andre godsaker. World Kokekaffe Championship blir arrangert for tredje gang, og det er ennå mulighet for å melde seg på. Solberg & Hansen har satt sammen et spennende seminarprogram som er gratis og åpent for alle som vil lære mer om kaffe og smak. Te står også på programmet.

E

VM i Kokekaffe

For tredje gang arrangeres World Kokekaffe Championship, denne gang under Trondheim Kaffefestival. Lørdag 2. mars skjer den store begivenheten, og bak det hele står Os Tableware og Langøra Kaffebrenneri. Dette er folkets konkurranse hvor alle med interesserte for denne tradisjonsrike bryggemetoden kan delta.

F

VM 2019

Norgesmesterne i kaffe skal representere Norge i VM. World Brewers Cup og World Barista Championship foregår under Specialty Coffee Expo 11. – 14. april i Boston. World Cup Tasters Championship og World Coffee in Good Spirits Championship foregår under World of Coffee i Berlin 6. – 8. juni. World Coffee Roasting Championship er ennå ikke kunngjort.