Ungdomsbedriften Kjørepils lagde velsmakende vørterøl

Beste ungdomsbedrifts ble Kjørepils - alkoholfritt vørterøl laget fra bunnen av. Snorre Bonesmo, Eskild Engan Gran Lund, Kristian Gullteig, Knut Gorseth og Håvard Braa. Foto: privat

Trønderbladet melder om en ungdomsbedrift som lagde vøretrøl fru bunnen da fire bedrifter fra Skjetlein, Øya og Tiller viste seg fram og konkurrerte i en rekke kategorier. Melhusbanken og Ungt entreprenørskap kåret vinnere og det var skarp konkurranse, ifølge en pressemelding fra Skjetlein videregående skole.

Utvikle ideer og se muligheter i naturbruk

Formålet med å drive ungdomsbedrifter er å gi elevene øving i å utvikle ideer og se muligheter, og på sikt bidra til at flere starter bedrifter som voksne. Dette er elever som går på naturbruk, og spesielt for ungdommer som har planer om å arbeide innen landbruket er det viktig å ha fokus på hvordan man kan skape nye inntektskilder.

I de senere årene er det vist stor kreativitet i landbruket og mange har skapt både nye biinntekter og helt nye arbeidsplasser ved å se muligheter og gjøre noe med det. Et godt eksempel er «Smak og opplev Melhus» som er dannet av mange kreative gårdbrukere og bedrifter, heter det i en pressemeldingen. De 14 bedriftene hadde mange ulike ideer, noen med utgangspunkt i lokale råvarer, noen tok utgangspunkt i problemer som burde løses og noen viste sine faglige kunnskaper på messa.

Kjørepils vant

Beste ungdomsbedrift ble Kjørepils, som på tross av sitt litt originale bedriftsnavn lager velsmakende, alkoholfritt vørterøl fra bunnen av, laget av malt (spirt korn), humle (som er en krydderurt) og vann. Det vørterølet man får kjøpt i butikk er tilsatt kullsyre, men vørterøl slik det ble laget før var produsert uten kullsyre.

Bedriften har hatt stor suksess med sitt produkt og har nå investert i eget bryggeutstyr og ser muligheten for å utvikle et produkt som kan være et alternativ til energidrikker med høyt koffeininnhold. Kjørepils-staben består av Snorre Bonesmo, Knut Gorseth, Eskild Engan Granlund, Kristian Gullteig og Håvard Braa.

– Vi er storfornøyd med resultatet. Vi trodde aldri at vi skulle slå så godt an. Vørterøl har blitt populært. Så nå er det fullt fokus fram til fylkesmessa på Levanger, sier Kjørepils-gründerne i en melding til Trønderbladet. Bedriften har egen facebookside og tar opp bestillinger.