Wenche Andersen er spent før åpningen av Oste VM

Wenche Andersen gleder seg over Oste VM

Lokalmatnytt er på plass i Bergen på Oste VM. En av de som gleder seg veldig over arrangementet er Wenche Andersen. Wenche Andersen slo av en prat med Lokalmatnytt – og syns det er strålende med en nettavis som skriver om Lokalmat.

Andersen har nettopp kommet tilbake fra en tur i Nord- Østerdalen, og har selv jobbet lenge med matjournalistikk. Wenche Andersen er kokk, kostholdsøkonom og matjournalist. Hun er mest kjent som fjernsynskokk i innslaget «Wenches kjøkken» på God morgen Norge på TV 2, et program hun har deltatt i siden 1994.

Andersen har fagbrev som kokk fra 1976, i tillegg til at hun studerte to år ved Statens skole for kostholdsøkonomer. Hun har vært kjøkkensjef og husmor ved flere institusjoner, og fra 1980 til 1986 arbeidet hun som fagkonsulent ved Opplysningskontoret for kjøtt.

Hun har vært forfatter, medforfatter, redaktør og oversetter av en rekke kokebøker, i tillegg til at hun har vært fast bidragsyter i Kvinner og KlærMat & Drikke og Matlyst. Under fagmessen Buffet i Stavanger i 2003 fikk hun prisen «Årets matformidler 2002». i 2004 fikk hun Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris og høsten 2006 ble hun utnevnt som nordisk matambassadør i prosjektet Ny Nordisk Mat, som skulle gå over tre år og skape internasjonal oppmerksomhet rundt nordisk mat og nordiske mattradisjoner. Hun ble tildelt hedersprisen under Gullruten 2017.[1]